A Jobbik szerint eljöhet az idő, amikor a Fidesznek szüksége lesz rájuk

POLITIKA
2015 október 14., 09:12
comments 386

Orbán Viktor miniszterelnök Bibó Szakkollégiumban tartott tavaszi előadásáról korábban részletesen beszámoltunk. A beszédben a kormányfő többször kitért a Jobbikra, és arról beszélt, hogy ugyan kemény, harcos csapattal állnak szemben, valójában nem jelentenek valós veszélyt a Fideszre nézve, mert egy üvegplafon van a radikálisok felett, amit nem fognak tudni áttörni. 

photo_camera

A Jobbikban annyira felbőszültek ezen a megjegyzésen, hogy Apáti István alelnök külön sajtótájékoztatón reagált a 444 cikkében idézett mondatokra. Az alábbi idézetet nehéz másként értelmezni, mint hogy jöhetnek még olyan idők, amikor a kormányzóképesség érdekében a Fidesz a Jobbik kegyeit keresi majd.

„Emlékeztetném Orbán Viktort arra is – és egyben felkérném arra, hogy legyen szerényebb –, hogy 2006-ban a két választási forduló között kétségbeesetten szaladgált egy kalapos asszony után, aztán két dolgon csodálkozott. Azon csodálkozott, hogy Dávid miatt leáldozott a csillaga, és aztán még azon is csodálkozott, hogy alulról kellett szagolnia az ibolyát. Úgyhogy, a miniszterelnök urat egy kicsit hosszabb távú memóriájának az aktiválására, több szerénységre és a politikai ellenfél minimális tiszteletére szólítanám fel, annak a tiszteletkultúrának a jegyében, amit ő sokszor szavakban meghirdet”.

A fenti mondatok azért is érdekesek, mert Orbán egyébként az idézett beszédben nem zárta ki kategorikusan az együttműködés lehetőségét. Arra a kérdésre, hogy mi történik, ha annyi szavazatot elvisz a Jobbik, hogy be kell venni koalícióba, a kormányfő azt felelte, hogy 

"Azt majd meglátjuk. Hogy a választások után mit kell tenni, arról nem szabad előre gondolkodni, mert abból csak a baj van. Egyetlen dologra szabad koncentrálni, hogy annyi bizalmat gyűjts össze, hogy egyedül tudjál kormányozni." 

(Hír TV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.