Miközben a kormány égetné a hulladékot, a Lidl 800 milliós beruházással elérte, hogy saját hulladékának 95 százalékát újrahasznosítsa

környezetvédelem
2015 október 14., 05:46
comments 145

Nyolcszázmillió forintból korszerűsítette hulladékkezelési eljárását a Lidl Magyarország, a környezetvédelmi beruházással a keletkezett hulladék 95 százalékát újra tudják hasznosítani, közölte a cég.

Az új technológiát eddig 79 boltban vezették be, jövő év végére már mind 164 üzletben szeretnék bevezetni. Ezzel a tömörített hulladék mérete a korábbi egynegyedére csökken.

A Lidl 25-féle hulladéktípust különít el, 2014-ben összesen 22 ezer tonna hulladékot hasznosítottak újra: többek között 14 300 tonna papírt, 150 tonna PET-palackot, 1350 tonna fát, 500 tonna fóliát és 3000 tonna zöldség-gyümölcsöt. A zöldségeket komposztálják vagy biogáz üzemekben dolgozzák fel, a fóliákból újra fóliát készítenek, a PET-palackokból granulátum előállítása után újra palackot gyártanak. 

Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter egyébként a múlt héten azt mondta a kormányinfón, majd a Hír tévében, hogy

"új hulladékgazdálkodási stratégiára van szükség, ahol előtérbe kerül az égetés",

mert a hulladéklerakók folyamatosan betelnek.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.