Miközben a kormány égetné a hulladékot, a Lidl 800 milliós beruházással elérte, hogy saját hulladékának 95 százalékát újrahasznosítsa

Nyolcszázmillió forintból korszerűsítette hulladékkezelési eljárását a Lidl Magyarország, a környezetvédelmi beruházással a keletkezett hulladék 95 százalékát újra tudják hasznosítani, közölte a cég.

Az új technológiát eddig 79 boltban vezették be, jövő év végére már mind 164 üzletben szeretnék bevezetni. Ezzel a tömörített hulladék mérete a korábbi egynegyedére csökken.

A Lidl 25-féle hulladéktípust különít el, 2014-ben összesen 22 ezer tonna hulladékot hasznosítottak újra: többek között 14 300 tonna papírt, 150 tonna PET-palackot, 1350 tonna fát, 500 tonna fóliát és 3000 tonna zöldség-gyümölcsöt. A zöldségeket komposztálják vagy biogáz üzemekben dolgozzák fel, a fóliákból újra fóliát készítenek, a PET-palackokból granulátum előállítása után újra palackot gyártanak. 

Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter egyébként a múlt héten azt mondta a kormányinfón, majd a Hír tévében, hogy

"új hulladékgazdálkodási stratégiára van szükség, ahol előtérbe kerül az égetés",

mert a hulladéklerakók folyamatosan betelnek.

(MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.