A Duna tévé közvetíti Göncz Árpád temetését

gyász
2015 október 15., 04:21
comments 83

Tegnap körbefutott a hír, hogy egyrészt a fideszes politikusokat "nem engedik oda" a volt köztársasági elnök temetésére, másrészt hogy a köztévé nem közvetíti a temetést. 

Ez utóbbi állítást cáfolja most az MTI közleménye, miszerint:

A Duna televízió közvetíti november 6-án Göncz Árpád volt köztársasági elnök temetését - közölte a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az MTI-vel.

A közlemény szerint a közvetítésről szóló információt az MTVA sajtóosztálya szerdán a hivatalos Facebook-oldalán már közzétette. Ennek ellenére több sajtóorgánum valótlanul olyan információkat közölt, mely szerint Göncz Árpád temetése nem lesz látható a közmédiában.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. és az MTVA a közleményben újból megerősítette, hogy november 6-án közvetíti a temetést, ezzel is leróva tiszteletét a rendszerváltás utáni első köztársasági elnök előtt, biztosítva ezzel mindenki számára a méltó megemlékezést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.