Ferenc pápa bocsánatot kért a katolikus egyház szexbotrányai miatt

vallás
2015 október 15., 04:20
comments 38

"Bocsánatot kérek az egyház nevében az utóbbi idők botrányai miatt, amik Rómában és a Vatikánban történtek" - mondta a pápa szerdán a Szent Péter téren egybegyűlteknek.

"Bocsánatot kérek" - ismételte meg a pápa.

Bár nem mondta meg pontosan, mely botrányokra gondol, ezekből a múlt héten kettő is akadt: egy vatikáni tisztviselő bevallotta, hogy homoszexuális, egyúttal elítélte a homoszexualitást - távoznia kellett.

Ugyancsak a múlt héten történt, hogy egy olasz katolikus pap a televízióban közölte: sok pedofil ügyben a bántalmazott gyerekek a hibásak, mert szeretetet igényelnek, amit otthon nem kapnak meg, a papok pedig néha engednek a kísértésnek.

Neki is távoznia kellett.

Ferenc pápa szerdai beszédében közölte: "Jézus realista és azt mondja: a botrányok elkerülhetetlenek, de jaj a botrány okozójának".

(NYT)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.