Arclopó programmal forradalmasítják majd a szinkronizálást

TECH
2015 október 17., 17:01
comments 29

A Stanford Egyetem, a Max Planck Intézet és az Erlangen-Nürnberg Egyetem kutatói kifejlesztettek egy programot, amivel egy valós idejő videóban az egyik szereplő képe tökéletesen le tudja követni a másik mimikáját.

De mire lesz jó?

Az egyik fejlesztő, Matthias Niessner szerint a kutatás fő célja, hogy a rendszer alkalmazni tudják a Skype többnyelvű konferenciáinál. Ezeknél a konferenciáknál hamarosan elő időben tudnak fordítani, de nagyon hülyén nézne ki, ha a másik szájmozgása teljesen eltérő lenne. Ezen segíthet Niessnerék programja. Szerinte később akár külföldi filmeknél is lehet majd alkalmazni a technikát.

photo_camera

A program teljesen hétköznapi számítógépeken is fut, ugyanakkor kell hozzá egy speciális kamera és az arcátültető szoftver.

szinkron
photo_camera

A speciális kamera 3D-ben modellezi a szereplők arcát, majd a program szinkronizálja a két kép mimikai változásait, így az egyik résztvevő képes irányítani a másik arcmozgásait.

(via Qartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.