Egy tó fenekéről kerül épp elő egy gyönyörű, 16. századi mexikói templom

külföld
2015 október 17., 09:25
comments 52

Elképesztő látvány fogadja túrázókat és a halászokat a dél-mexikói Chiapas államban lévő Nezahualcoyotl-víztározónál. A tározót tápláló Grijalba folyó vízhozama az esőhiányos időjárás miatt annyira lecsökkent, hogy a víztározó szintje majd 23 méternyit csökkent.

Ezért kibukkant a víztározóból egy 16. századi gyarmati templom.

A helyiek szerint ugyanez történt 2002-ben is, amikor szintén nagyot esett a vízszint. Akkor olyan kevés víz volt a tározóban, hogy járkálni is lehetett a templom romjai között.

Az építmény Bartolomé de las Casas spanyol misszionárius, dominikánus szerzeteseinek munkája. 61 méter hosszú, 14 méter széles, falai 10, harangtornya pedig 16 méter magas volt. A templom a közeli Tecpatan kolostor igazgatása alá tartozott, fontosságát az adta, hogy egy forgalmas út mellett építették. (via Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.