Elítéltek 2 rendőrt a 2006-os túlkapások miatt

bűnügy
2015 október 17., 06:37
comments 124

A 2006-os zavargások után N. László és G. Csaba rendőrök az akkori Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) bevetési csoportjának munkatársaiként valótlan tartalmú jelentéseket írtak egy férfi letartóztatásáról. A bíróság hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás miatt fejenként 300 ezer forintos bírságot szabott ki rájuk.

Az ügyről beszámoló Magyar Nemzet szerint 2006-ban a most elítélt két rendőr felettese, Vágó László eltörte az őrizetbe vett és ekkor már megbilincselt Fábián Gábor ujját, egy másik, egyelőre ismeretlen rendőr pedig eltörte a férfi szárkapocscsontját.

N. László és G. Csaba viszont azt írták a jelentéseikben, hogy Fábián Gábor ellenállt és a tömeget lázította.  Ehhez képest egy videón az látszik, hogy a férfi békésen áll az út szélén.

Először G. Csabát gyanúsították Fábián Gábor ujjának eltörésével, de a rendőr  később vallomást tett felettesére, Vágó Lászlóra. (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.