Kínában kiástak egy fiatal nőt a sírból, hogy halott menyasszonyként adják el

külföld
2015 október 17., 16:10
comments 86

Kína déli részén három férfit letartóztattak, mert azzal gyanúsították őket, hogy elloptak egy női holtestet, hogy aztán halott menyasszonyként adhassák el. 

Kína elmaradottabb részein ugyanis még él a szellemházasságok hagyománya, mivel akkora szégyennek számít szingliként meghalni, hogy vannak, akit inkább hozzáadnak egy hullához. 

A kínai Xinhua News Agency szerint az egyik hullarabló, egy 72 éves férfi hallotta, hogy egy közeli, Shanxi tartománybéli faluban meghalt egy fiatal nő, és arra gondolt, hogy jó pénzért eladhatná a testét egy fiatalon meghalt férfi családjának. 

A rendőrség szerint a gyanúsítottak úgy tettek, mintha a nő rokonai lennének, és 4 ezer dollárnak megfelelő összeget kértek a hulláért. Mikor azonban megpróbálták kiásni a sírt, a helyiek elkapták őket, és hívták a rendőrséget. 

A szellemházasságoknak több oka is lehet. Vannak, akik úgy hiszik, hogy ha hozzáadnak a gyerekükhöz egy halottat, akkor el tudják hárítani a szingliséggel járó rossz szerencsét a túlvilágon. Előfordul, hogy ha már életükben eljegyezték egymást a fiatalok, akkor a rokonok az esküvőt úgy annak ellenére is megtartják, ha közben az egyikük meghalt. (CBS NEWS)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.