Kínában kiástak egy fiatal nőt a sírból, hogy halott menyasszonyként adják el

külföld
2015 október 17., 16:10
comments 97

Kína déli részén három férfit letartóztattak, mert azzal gyanúsították őket, hogy elloptak egy női holtestet, hogy aztán halott menyasszonyként adhassák el. 

Kína elmaradottabb részein ugyanis még él a szellemházasságok hagyománya, mivel akkora szégyennek számít szingliként meghalni, hogy vannak, akit inkább hozzáadnak egy hullához. 

A kínai Xinhua News Agency szerint az egyik hullarabló, egy 72 éves férfi hallotta, hogy egy közeli, Shanxi tartománybéli faluban meghalt egy fiatal nő, és arra gondolt, hogy jó pénzért eladhatná a testét egy fiatalon meghalt férfi családjának. 

A rendőrség szerint a gyanúsítottak úgy tettek, mintha a nő rokonai lennének, és 4 ezer dollárnak megfelelő összeget kértek a hulláért. Mikor azonban megpróbálták kiásni a sírt, a helyiek elkapták őket, és hívták a rendőrséget. 

A szellemházasságoknak több oka is lehet. Vannak, akik úgy hiszik, hogy ha hozzáadnak a gyerekükhöz egy halottat, akkor el tudják hárítani a szingliséggel járó rossz szerencsét a túlvilágon. Előfordul, hogy ha már életükben eljegyezték egymást a fiatalok, akkor a rokonok az esküvőt úgy annak ellenére is megtartják, ha közben az egyikük meghalt. (CBS NEWS)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt