Letartóztatták a Fox News terrorszakértőjét, mert azt hazudta, hogy 27 évig a CIA-nak dolgozott

külföld
2015 október 17., 10:47
comments 134

Az annapolisi Wayne Simmons rendszeresen nyilatkozott terrorszakértőként a Fox News tévécsatornának. Szavai már csak azért is hangozhattak megkérdőjelezhetetlennek, mert a férfi éveken át azt hazudta, hogy 1973 és 2000 között a Központi Hírszerző Ügynökségnek (CIA) dolgozott. Csütörtökön azonban letartóztatták.

Simmons ellen korábban több eljárást is folytattak az amerikai hatóságok és le is tartóztatták, de a férfi úgy állította be, mintha azokat csak a CIA-s munkája miatt indították volna.

A vádak szerint azért hazudott, hogy biztonsági minősítést szerezzen és megbízásokat teljesíthessen az amerikai kormányzatnak. Azt is állította, hogy szupertitkos biztonsági minősítése van a CIA-tól.

A 62 éves férfi ellen csalás miatt emeltek vádat, és azért, mert hazudott az amerikai kormányzatnak.

A virginiai ügyészség szerint a férfi ugyan néhány alkalommal valóban dolgozott az amerikai kormányzatnak, egyszer például a tengerentúlon volt titkosszolgálati tanácsadó magas rangú katonák mellett, de a 27 éves CIA-viszonyról szóló állításai nem igazak. (ABC.net)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.