Tizenketten meghaltak, mikor felborult egy hajó Odesszánál

baleset
2015 október 17., 17:10
comments 27

Ukrajnában tizenketten meghaltak, amikor az Ivolga nevű sétahajó eddig ismeretlen okokból Odessza közelében felborult.

photo_camera Térkép: Google Maps


A hajó, amlynek fedélzetén 36 ember utazott, délben futott ki az Odessza megyei Bilhorod-Dnyisztrovszkij kikötőjéből. A turistákat szállító jármű négy órával később már visszatérőben volt, amikor eddig ismeretlen okokból felborult.

A bajba jutottak segítségére érkező hajók 24 túlélőt mentettek ki, és további 12 holttestet emeltek ki a vízből. Egy embert eltűntként tartanak számon. A mentési munkálatokhoz, amelyek jelenleg is tartanak, az parti őrség egységei is csatlakoztak.

Az odesszai hatóságok szerint a baleset a parttól egy kilométerre következett be. A hivatalos adatok alapján a felborult hajón 33 turista és 3 fős legénység tartózkodott. 

A meteorológiai jelentés alapján a térségben szombaton kellemes, őszies időjárás volt. A levegő hőmérséklete napközben 12, a tengervízé pedig 15 fokos volt. (via Origó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.