Az európai civil szervezetek legnagyobb díját kapja az internetadó elleni tiltakozás

politika
2015 október 18., 11:33
photo_camera AFP/Kisbenedek Attila

Állampolgári kampány kategóriában a "Százezeren az internetadó ellen" kapta az Európai Civil Fórum európai demokratikus állampolgársági díjat. 

Ez a civil szervezetek legnagyobb európai díja. Négy kategóriában osztják ki: legjobb médiaprojekt, legjobb NGO, az év embere és a legjobb állampolgári kampány.

A díj indoklásában kiemelik, ez volt az első eset, hogy 

a magyar kormány állampolgári tiltakozás hatására teljes egészében lemondott egy elképzeléséről.

A Százezeren az internetadó ellen-csoport és tüntetéseik ugyan 2014 őszéhez kötődnek, de az Európai Civil Fórum most értékelte a tavalyi eseményeket, ezért jön most a kitüntetés. 

A díjat október 22-én Strasbourgban, az Európa Tanács épületében adják át.

 "A tavalyi internetadó elleni tiltakozás megmutatta, az Orbán-kormány nem képviseli a többséget. A díj segíthet egyértelművé tenni az európai közvélemény felé: Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral és politikájával"

- mondta a Százezren az internetadó ellen Facebook-csoport vezetője, Gulyás Balázs.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.