Annyit gyengült a venezuelai bolívar, hogy még a tolvajoknak sem kell

külföld
2015 október 19., 20:24
comments 128

Az unortodox gazdaságpolitikájú ország egyre mélyebben süllyed bele a gazdasági összeomlásba. Az infláció az egekben, hiánygazdaság alakult ki, méteres sorok állnak az alapvető javakért is. Most pedig egy újabb szintet sikerült megütni, a New York Times riportja szerint ugyanis annyit gyengült a helyi pénznem, hogy már vannak tolvajok, akik inkább el se lopják. 

Egy konkrét esetet is leírnak, amikor rablók elraboltak egy mérnököt, Pedro Venerót autójával együtt. A férfi arra számított, hogy a bankba hajtanak vele, ahol csekkekkel kellett volna kiürítenie a számláját. Azon azonban csak bolívart tartott, és amikor a gépfegyverekkel felszerelt rablók megtudták ezt, inkább elengedték. 

A gazdasági válsággal párhuzamosan az erőszakos bűncselekmények száma is nagyon megugrott az országban. Egy friss felmérés szerint csak a venezuelaiak ötöde érzi magát esténként biztonságban az utcán. (via Vox)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.