Annyit gyengült a venezuelai bolívar, hogy még a tolvajoknak sem kell

Az unortodox gazdaságpolitikájú ország egyre mélyebben süllyed bele a gazdasági összeomlásba. Az infláció az egekben, hiánygazdaság alakult ki, méteres sorok állnak az alapvető javakért is. Most pedig egy újabb szintet sikerült megütni, a New York Times riportja szerint ugyanis annyit gyengült a helyi pénznem, hogy már vannak tolvajok, akik inkább el se lopják. 

Egy konkrét esetet is leírnak, amikor rablók elraboltak egy mérnököt, Pedro Venerót autójával együtt. A férfi arra számított, hogy a bankba hajtanak vele, ahol csekkekkel kellett volna kiürítenie a számláját. Azon azonban csak bolívart tartott, és amikor a gépfegyverekkel felszerelt rablók megtudták ezt, inkább elengedték. 

A gazdasági válsággal párhuzamosan az erőszakos bűncselekmények száma is nagyon megugrott az országban. Egy friss felmérés szerint csak a venezuelaiak ötöde érzi magát esténként biztonságban az utcán. (via Vox)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.