Honlapot indított a NASA, ahol minden nap megnézhetjük, hogy fest ma a bolygónk

TUDOMÁNY
2015 október 19., 20:04
comments 61

A NASA eddig is rendszeresen pakolt fel honlapjára olyan felvételeket, amiket a DSCOVR műhold készített. De most indítottak egy új honlapot, ahova napi rendszerességgel pakolják majd fel a képeket, és itt majd forgás közben lehet áttekinteni bolygónk legutóbbi 24 óráját. 

A műhold fő feladata, hogy a világűr időjárását figyelje, még februárban lőtték fel, ugyanakkor mivel tökéletes szögben látható onnan a Föld, arra is használják, hogy napi szinten újabb és újabb felvételeket küldjenek haza bolygónkról. 

Az új honlap ide kattintva érhető el. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.