Nem tűnik úgy, mintha az ügyészség beleszakadna, hogy kiderítsék, hogyan csalt a választásokon Schmuck Andor pártja

A budapesti VI. kerületben tett feljelentést tavaly az Együtt (és akkor még PM), mert azt gyanították, hogy a Schmuck Andor vezette Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának ajánlóívein hamis aláírások is voltak, melyek ráadásul szerintük nagy eséllyel a Fidesz listájáról kerülhettek oda. 

Az üggyel akkor részletes cikkben foglalkoztunk, akit érdekelnek a hogyanok, bátran kattintson

A tavaly szeptemberi feljelentés nyomán nyomozás is indult, idén januárban pedig a rendőrség le is foglalta Schmuck Andor kopogtatócéduláit

Azóta viszont nem nagyon hallani arról, hogy hogyan áll az ügy. Az MSZP országgyűlési képviselője, Bangóné Borbély Ildikó ezért írásbeli kérdést nyújtott be Polt Péter legfőbb ügyésznek, hogy megtudja, hol tart az ügyészség az eset feldolgozásában. 

Polt Péter pedig válaszában üzente meg, hogy nem annyira előrehaladva

Mint írja, a szociáldemokraták ajánlóívein 140 hamis aláírást valóban találtak, 20 esetben pedig még vizsgálják az aláírások valódiságát. 

Ezen kívül a nyomozás még nem tárt fel értékelhető érdemi adatot. 

Az is kiderül a válaszból, hogy a nyomozás adatai szerint a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja ajánlásainak gyűjtéséért két személy volt felelős, akik egyike azóta elhunyt, a másik személy beazonosítása érdekében a nyomozó hatóság további nyomozási cselekmények elvégzését tervezi .Az ügyben még nem került sor gyanúsítotti kihallgatásra.