Legalább 14 évet kapott a 22 éves szlovák roma, aki megerőszakolt és megvert egy 18 éves muszlim lányt Angliában

külföld
2015 október 20., 15:39
comments 325

14 év letöltendő börtönre ítélte a leedsi bíróság a 22 éves Zdenko Turtakot, amiért elhurcolt egy 18 éves nőt egy leedsi buszmegállóból, majd egy félreeső udvaron egy, a zsebéből elővett kővel 18-szor fejbe verte, megerőszakolta, és sorsára hagyta.

A bűncselekmény bizonyos részleteit térfigyelő kamerák örökítették meg.

A lány súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett. Állítólag az életét csak hizsábja, azaz muszlim fejkendője mentette meg. Az erőszak muszlim körökben a lány házasodási esélyeit is elképesztően lerontja.

Az ügy komoly bevándorlásügyi vitát is gerjesztett Nagy-Britanniában, a nyomozás során ugyanis kiderült, hogy Turtak nagyjából 4 éve tartózkodik kisebb-nagyobb megszakításokkal az országban, ottlétének mégsincs érdemi nyoma. A szlovákiai cigány származású férfi ugyanis készpénzért dolgozott főleg autómosókban, így nem volt bankszámlája sem. Turtak angilai tartózkodásának egyetlen nyoma egy több éves pénzváltóbizonylat volt.

Éppen azért nagyon nehéz volt a férfi nyomára bukkanni. A rendőrök DNS-minta és a biztonsági kamerák képei alapján is keresték, de csak nemzetközi összefogás nyomán sikerült őrizetbe venni Szlovákiában. A férfit Pozsonyban állították elő, bár élete nagy részét egy szegény, főleg cigányok lakra, Kassa melletti településen töltötte. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.