Szinte az összes határrendészt elvitték Záhonyból korrupció miatt

bűnügy
2015 október 20., 06:00
comments 147

Számos részlet kiderült arról a hétfői akcióról, amiben a Központi Nyomozó Főügyészség a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség 30 hivatásos rendőrét hallgatta ki.

A nyomozás adatai szerint a záhonyi határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőrök rendszeresen kértek és fogadtak el a Magyarország területéről kilépő, illetve belépő külföldi állampolgároktól kenőpénzt, hogy ne legyenek annyira szigorúak az ellenőrzéskor. 

Az útlevélbe rejtve alkalmanként 20-100 eurót kaptak. A pénzt  a férfi rendőrök az alsónadrágjukba, a nők a melltartójukban rejtették el. Egy útlevélkezelőt hétfőn tetten is értek, az alsónadrágjában 950 eurót találtak.

De 39 helyen házkutatást is tartottak, köztük a határátkelőhely épületében is. Több millió forintot és több ezer eurót foglaltak le az ügyészek.

A gyanúsítottként kihallgatott 30 rendőr közültöbben beismerő vallomást tettek, 21 embert őrizetbe vettek.

Nyáron Záhonynál már volt akció, akkor 18 pénzügyőrt tartóztattak le, mert cigicsempészeket segítettek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.