Orbán: Ezt a vitát őszintén, a politikai korrektség nevű szájkosár nélkül, képmutatás nélkül, egyenes, őszinte, érthető módon kell megindítani

POLITIKA
2015 október 21., 20:50
comments 503

Orbán Viktor miniszterelnök a migrációval kapcsolatban az M1-nek Madridban azt mondta, hogy mindenekelőtt azt a gondolatot akarja kifejteni az Európai Néppárt kongresszusán csütörtökön elhangzó beszédében, hogy:

„Az, amit az európai vezetők tesznek, arra nincs felhatalmazásuk az európai emberektől.”

Ezzel arra utal, hogy senki, soha nem szavazott arra, hogy százezerszám migránsokat engedjünk be az EU-ba, és ez az európai demokráciákat is destabilizálja.

Szerinte nem lehet elkerülni annak a komoly vitának az elindítását, hogy mit akarunk kezdeni saját kontinensünkkel. Mint mondta:

„Azt gondoljuk, hogy ami most történik, az inkább Európa lerombolása. (...) Ezt a vitát őszintén, a politikai korrektség nevű szájkosár nélkül, képmutatás nélkül, egyenes, őszinte, érthető módon kell megindítani.”

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.