Utálom, amikor a világpolitika így folyik bele a fociba

futball
2015 október 21., 10:51
comments 45

Nem utazott el Azerbajdzsánba a Borussia Dortmunddal a csapat örmény futballistája, Henrih Mhitarjan.

"Beszéltünk vele az utazás előtt, és úgy véltük, bármiféle kellemetlenség elkerülése végett ez a legjobb megoldás" 

- nyilatkozta Hans-Joachim Watzke, a német klub ügyvezetője.

A középpályás az Örményország és Azerbajdzsán közötti területi konfliktus, illetve az abból adódó feszült viszony miatt nem akart Bakuba utazni. A két ország Hegyi Karabah hovatartozását vitatja.

A német sajtó már augusztus végén arról írt, hogy Mhitarjan esetleg nem kap majd vízumot, az azerisport.com internetes oldal pedig arról számolt be, hogy Azerbajdzsánba érkezve akár le is tartóztathatják, mivel törvényt sértett 2011-ben azzal, hogy felbukkant Hegyi Karabahban.

A Dortmund csütörtökön 17 órakor Bakuban játssza EL-meccsét a Qäbäläval. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.