Az MTI-hez is elért a hír, hogy megkapták az Európai Civil Fórum díját a netadó elleni tüntetés szervezői

2015 október 23., péntek 10:29
144

Íme:

Budapest, 2015. október 23., péntek (MTI) - Az Európai Civil Fórum nevű nemzetközi hálózat egyik díját vette át csütörtök este Strasbourgban, az Európa Tanács épületében a "Százezren a netadó ellen" nevű tüntetéssorozat főszervezője, Gulyás Balázs - erről a díjazott csoport tájékoztatta pénteken az MTI-t.A díjat a legjobb állampolgári kampányként nyerte el a magyar tiltakozás. A díjátadón levetítették a német-francia ARTE televízió riportját az internetadó-tiltakozásról, amelyet csütörtök este bemutattak a tévében is. 

A tájékoztatás szerint a díj átvételekor Gulyás Balázs arról is beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök "populista politikája az európai szélsőjobboldalt is erősíti", és a kormányfő "politikája gazdaságilag egyáltalán nem sikeres".

Az Európai Civil Fórum - a honlapján található információk szerint - egy nemzetközi hálózat, amely 27 európai ország több mint száz szerveződését fogja össze, az állampolgári ismeretek oktatása, az emberi jogok védelme és a demokrácia mellett kiállás területén aktív.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt