Az MTI-hez is elért a hír, hogy megkapták az Európai Civil Fórum díját a netadó elleni tüntetés szervezői

POLITIKA
2015 október 23., 10:29
comments 139

Íme:

Budapest, 2015. október 23., péntek (MTI) - Az Európai Civil Fórum nevű nemzetközi hálózat egyik díját vette át csütörtök este Strasbourgban, az Európa Tanács épületében a "Százezren a netadó ellen" nevű tüntetéssorozat főszervezője, Gulyás Balázs - erről a díjazott csoport tájékoztatta pénteken az MTI-t.

photo_camera

A díjat a legjobb állampolgári kampányként nyerte el a magyar tiltakozás. A díjátadón levetítették a német-francia ARTE televízió riportját az internetadó-tiltakozásról, amelyet csütörtök este bemutattak a tévében is. 

A tájékoztatás szerint a díj átvételekor Gulyás Balázs arról is beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök "populista politikája az európai szélsőjobboldalt is erősíti", és a kormányfő "politikája gazdaságilag egyáltalán nem sikeres".

Az Európai Civil Fórum - a honlapján található információk szerint - egy nemzetközi hálózat, amely 27 európai ország több mint száz szerveződését fogja össze, az állampolgári ismeretek oktatása, az emberi jogok védelme és a demokrácia mellett kiállás területén aktív.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.