Ahmed Hussein a kanadai parlament első szomáliai születésű képviselője

külföld
2015 október 25., 11:35
comments 54

A kanadai jogász és emberi jogi aktivista Szomáliában született, és nőtt fel, majd 1993-ban kivándorolt Kanadába, egy hete pedig a Liberális Párt színeiben bejutott a kanadai parlamentbe. Ahmed Hussein a Kanadai Szomáliai Kongresszus elnökeként sokat tesz a szomáliai származásúak segítéséért és integrációjáért.

A háború sújtotta országból érkező szomáliai menekülteket kifejezetten nehéz integrálni, így Kanadában is, ahol a legszegényebbek között vannak, annak ellenére, hogy ők alkotják az egyik legnagyobb afrikai közösséget az országban (Szomálián kívül itt van az egyik legnagyobb szomáliai közösség).

Arányaiban Kanadában az egyik legnagyobb a bevándorlás a világon, de a parlamenti helyek megoszlásán ez a multikulturalizmus nem annyira tükröződik.

A kanadai választás a liberálisok elsöprő győzelmét hozta – 10 év után újra –, így Justin Trudeau lett Kanada következő miniszterelnöke. (Sokat reklámozták azzal, hogy bölcsészdiplomával jutott el a csúcsig, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy az apja is miniszterelnök volt.) (QZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.