Rendőrök teperték le a jobbikost

POLITIKA
2015 október 25., 15:33

Hatvan jobbikos tüntető ment a Szabadság téri szovjet emlékműhöz, azzal a céllal, hogy lebontsák. Hárman fel is másztak az emlékműre, köztük Pongrátz András '56-os hős és Novák Előd jobbikos képviselő, de a rendőrök leteperték őket. Novák nem adta fel, a Blikk szerint

egy hirtelen mozdulattal vésni kezdte a talapzathoz vezető betonjárdát,

 mire a rendőrök elvették tőle a vésőt. A kiscsoportnyi tüntető elénekelte a Himuszt, vége!

photo_camera

UPDATE: Levelet kaptunk a bejegyzés főszereplőjétől, Novák Elődtől. A jobbik képviselő azt állítja, hogy "egyrészt nem a Jobbik vonult, nem is csak jobbikosok, de ami lényegesebb, nem az emlékmű lebontása volt a cél, hanem az elvileg tiltott önkényuralmi jelképek eltávolítása."

Az mondjuk kérdés, hogy akkor mégis miért ment neki a beton térköveknek a játékkalapácsával:

photo_camera Fotó: Kökényesi Gábor.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.