Újra megtöltötték Drezda utcáit a bevándorlásellenes tüntetők

külföld
2015 október 26., 21:24
comments 179

A hétfőn este 10-12 ezer embert tudott utcára vinni Drezdában az iszlámellenes Pegida mozgalom. Ezúttal a párhuzamosan zajló az ellentüntetésen csak 1000-1300-an lehettek.

Múlt héten a Pegida elindulásának egyéves évfordulóján 15-20 ezer ember gyűlt össze, de akkor legalább ennyi ellentüntető is megjelent, ami miatt több összecsapás is történt a két tábor között.

A rendőrség közleménye szerint ezúttal jóval békésebben zajlott le a rendezvény, mint múlt héten. Most azonban nem adtak ki hivatalos adatokat a megjelentek számáról. Azt sem tudni, hogy a pár száz méterrel a demonstrációtól kigyulladt három autóhoz köze lehetett-e a tüntetőknek. (Spiegel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.