Így leveleztem az MTVA Sajtóosztályával

Média
2015 október 27., 16:08
comments 304

A közszolgálati médiát működtető MTVA Sajtóosztálya mostanában azt csinálja, hogy a Facebookra teszi ki az újságíróktól érkező kérdéseket és az azokra adott válaszokat. Ami minimum megkérdőjelezhető módszer, mert ezzel sokszor konkrétan ellehetetlenítik az egyes ügyekben érdeklődő újságírók munkáját. Arról nem is beszélve, hogy amit a közszolgálati média Sajtóosztálya válaszadás címén művel, az nem a közszolgálatiság, hanem a 

nettó trollkodás 

kategóriába tartozik, mivel a válaszokban gyakran nincs sok köszönet. Gyakran semennyi sincs.

Egy hete épp a 444 kérdéseit intézték el azzal, hogy posztolták őket a Facebookon, majd azt válaszolták, hogy nézzük csak szorgalmasan a híradót, és majd abból minden kiderül. 

Ma pedig a HVG újságírójának kérdését tették ki a Facebookra, és ha már kitették, amiatt baszogatták, mert állami tévének merészelte nevezni az állami tévét, ami pedig a Sajtóosztály szerint nem is állami. 

Ilyen körülmények között ember legyen a talpán, aki kérdést mer intézni az MTVA rettegett Sajtóosztályához, de úgy gondoltam, egy életem, egy halálom, én azért csak megpróbálom.

Ez lett belőle:

photo_camera

Rányomtam a Send gombra, hátradőltem, és vártam.

Kisvártatva megjött a válasz emailben:

photo_camera

Aztán, ahogy arra számítani lehetett, perceken belül megjelent a Facebookon is:

photo_camera

De hogy hangzott pontosan az eredeti kérdés? 

photo_camera

Pontosabban:

photo_camera

Ahogy az most az MTVA Facebook-oldalán olvasható:

photo_camera

Szevasztok!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.