MSZP: Pálffy Ilona hazudik

2015 október 27., kedd 12:37
240

A múlt hét egyik legnagyobb politikai botránya volt, hogy néhány másodperc miatt megint elutasították az MSZP népszavazási kérdését vasárnapizárvatartás-ügyben.

Az MSZP-s Harangozó Tamás ugyanis hiába nyújtotta be azt a kérdést, hogy:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?”

Mert Simonné Gercsényi Gabriella kérdését fél perccel előbb benyújtották, és az így szólt:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?”

A Nemzeti Választási Iroda elnöke, Pálffy Ilona mindkét beadványt megvizsgálta, és Simonnéét azért utasította el, mert nem volt benyújtva üres aláírásgyűjtő ív, és ez elengedhetetlen feltétele az érvényes benyújtásnak, Harangozóét pedig a „párhuzamossági moratóriumra” hivatkozva: a népszavazásról szóló törvény szerint ugyanis egy kérdés benyújtása után már nem nyújtható be azonos tárgyú kérdés az előbbi hitelesítését megtagadó döntés jogerőre emelkedéséig. Tehát fél percen múlt minden.

Később kiderült, hogy Simonné Gercsényi Gabriella egy olyan bolt tulajdonosa Tordason, ami nyitva lehet, és nyitva is tart vasárnap.

Az MSZP-s Lukács Zoltán most közelményt adott ki, amiben azt írja:

„A Pálffy Ilona által irányított Nemzeti Választási Iroda (NVI) szervezte meg, hogy az MSZP vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kérdése csak másodikként érkezhessen!”

A párt szerint ugyanis az NVI közleményben ismerte el, hogy a „saját munkatársuk küldött el mindenkit az iratok érkezési időpontját rögzítő berendezés elől – éppen 10 perccel a Kúria döntése előtt. Így biztosították a szabad utat a reggel 6 óra óta várakozó MSZP-sek előtt annak az ismeretlen férfinak, aki mobiltelefonálás közben pecsételtette le a géppel Simonné Gercsényi Gabriella beadványát.”

Az MSZP az alábbi kérdéseket tette fel ezzel kapcsolatban:

  1. Miért pont a döntés előtti percekben küldött el mindenkit az NVI a gép elől?
  2. Ki volt az a férfi, aki mobiltelefonálás közben érkeztette Simonné Gercsényi Gabriella kérdését?
  3. Kivel állt kapcsolatban?

A szocialisták szerint „Pálffy Ilona egy fideszes pártkatona, aki alkalmatlan a tisztségére, ezért azonnal távoznia kell posztjáról.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt