Te leülnél pókerezni Orbánnal, Vajnával és Habonnyal?

POLITIKA
2015 október 27., 15:05
comments 132

Különös franciakártya-pakli került a kezünkbe, az a neve, hogy A legkeményebben dolgozó magyarok, teljesen friss, úgyhogy ki is próbáltuk azonnal, élesben, pénzre. Senkinek nem kellett könyörögni, hogy beszálljon, ami nem csoda: végül is mikor adódik az életben lehetőség arra, hogy az ember Orbán Viktorral, Andy Vajnával és Habony Árpáddal pókerezzen? A többi, az ország sorsát a kezében tartó celebritásról nem is beszélve.

Íme a pakliból összeállított handek:

"Kemény mag" hand: a flush esélytelen, még egy áderes vagy kövéres ásszal vihetné valamire, de ők nincsenek a pakliban

photo_camera

"Sportszakember" hand: átlagos bubi két gyenge kísérővel. Én eldobnám.

photo_camera

"Csak a csajok" hand: még egy káró, és megvan a flush; káró tízes Andy Vajnával és káró bubi Széles Gáborral a straight flush. Így csak egy gyenge kilences pár.

photo_camera

"Családi" hand: flush még lehet belőle, egy Rogánnal és Handó Tündével megvan a két pár, de ahhoz nagy mák kell

photo_camera

"Kommunikátor" hand: Negreanu talán kihozna belőle valamit, amúgy azonnal bedobni!

photo_camera

"Four of a kind" hand: five of a kind

photo_camera

A kártyát a Mutasd meg, Magyarország nevű szerveződés jegyzi, és bár a paklin feltüntetett url-en (facebook.com/mutasdmegmagyarorszag) nincs semmi, a valamivel nehezebben megjegyezhető facebook.com/Mutasd-meg-Magyarorsz%C3%A1g-827676500602887/ oldalon kiderül, hogy mostanra már kereken tízen lájkolták a kormánypárti politikusok és közéleti szereplők arcképeivel díszített paklit. Ami a biztonság kedvéért létezik angol nyelvű változatban is.

photo_camera

És hát ahhoz képest, hogy mennyi lehetőség van egy ilyen kártyában, lássuk be, hogy ez itt legfeljebb átlagosra sikerült. A képek kifejezetten rossz minőségű stock fotók pár szavas leírással, és a lapok között semmiféle szervező elv, trükk vagy poén nem fedezhető fel, mármint azon kívül, hogy Orbán a pikk ász, ami a popkultúrában köztudomásúan a halál szimbóluma. Még jó, hogy nincs Hitler-bajsza!

 

Semmi közöm a kártyatervezéshez, de én inkább egy magyarkártya-paklit raktam volna össze, meglovagolva a miniszterelnök csak Kádár Jánoséhoz mérhető ultiimádatát (makk ász: Deutsch Tamás, tök filkó: Kósa Lajos) esetleg a Hearthstone-t fogalmaztam volna újra úgy, hogy Andy Vajna a Boulderfist Ogre, Selmeczi Gabriella a Northshire Clerik, Schmitt Pál pedig a Noble Sacrifice.

photo_camera

A Dark Bargaint, a Leper Gnome-ot és a Faceless Manipulatort mindenkinek a fantáziájára bízom. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.