Varufakisz akár 16 millió forintot is elkér azért, hogy előadjon a görög válság tanulságairól

külföld
2015 október 27., 11:52
comments 49

A radikális marxista botrányhős közgazdász és expénzminiszter, akivel egy idő után gyakorlatilag az Eurózóna egyetlen pénzügyminisztere sem volt hajlandó szóba állni, menesztése óta visszatért a sztárakadémikusok világába, és sorra járja a konferenciákat, hogy előadjon a görög válság tanulságairól. 

A Telegraph cikke szerint ráadásul nem túl olcsón, 60 ezer dollárt, azaz 16,7 millió forintot kér el egy-egy ilyen alkalomért, ha Európán kívüli helyszínen kell előadnia. 

Ahogy a világ összes többi szektorában, így a közgazdászoknál is létezik a sztárokra specializálódott ügynökség, Varufakiszt a London Speaker Bureau futtatja. 

photo_camera AFP PHOTO / Angelos Tzortzinis

Az ügynökség egy levele került most ki az internetre, ami szerint a kontinensen kívüli helyszínen Varufakisz hatvanezer dollárt kér el a fellépésért. Európán belül jóval olcsóbb az ár, szinte már diszkont, 5000 dollár egy előadás, azaz mintegy 1,3 millió forint, míg egyetemeken már 1500 dollárért, azaz 400 ezer forintért is összefoglalja mindazt, amit szerinte az EU válságáról és a görög helyzetről tudni érdemes. 

Igaz, az nem világos, hogy ez csak a fellépti díj-e, és ehhez jön még a business classos repülőjegy, a szállás, a helyszíni közlekedés biztosítása és az ellátás, mert a LSB az erre vonatkozó kérdésekre nem válaszolt a lapnak. Csak annyit mondtak, hogy minden alkalommal a meghívás jellege dönt az árképzésről. 

Az ügynökség válaszából az is kiderült, hogy hatalmas az érdeklődés Varufakisz iránt, sorra kapja a meghívásokat. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt