Éppen most repül az űrgejzírben a Cassini

űr
2015 október 28., 18:52
comments 103

Az emberiség legnagyszerűbb eszköze, a Szaturnusz körül keringő Cassini űrszonda már húsz alkalommal megközelítette az Enceladus nevű, vízjéggel borított apró holdat, de a mostani, utolsó előtti találkozása lesz a legérdekesebb. Az űrszonda ugyanis bele fog repülni abba a gejzírbe, amit évekkel korábban észrevett. Ráadásul éppen most, itteni idő szerint 7-8 körül történik az elrepülés.

A Cassini most 30 49 kilométer távolságra közelíti meg az Enceladust. Az élet nyomait sajnos nem tudná kimutatni a műhold, de a gyanított felszín alatti óceán összetételéről sok minden kiderülhet.

Itt lesznek majd igazi képek, amikor majd megérkeznek a Földre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.