Egyáltalán nem játszik a klubjában, mégis behívták a válogatottba Orbán Viktor kedvenc játékosát

futball
2015 október 29., 13:49
comments 153

Bernd Storck szövetségi kapitány kijelölte a keretét a norvégok elleni Európa-bajnokság két pótselejtezőre. Eddig szempont volt, hogy olyan játékosok kerüljenek a válogatottba, akik a klubjukban rendszeresen pályára lépnek, ehhez képest a német edző meghívta a csapatba azt a Kleinheisler Lászlót, aki a Videotonban egyetlen egy percet sem játszott. 

A 21 éves, vörös hajú Kleinheisler Felcsúton tanulta a szakmát, Orbán Viktor nagy kedvence volt a Puskásban. Ő lehetett volna a mintaembere a Puskás-Videoton együttműködésnek, hiszen a felcsúti akadémia eredetileg azért jött létre, hogy évente legalább két játékost kineveljenek a székesfehérváriak topcsapatába. Aztán ő lett a rossz minta. 

photo_camera Kleinheisler 10-esben. Fotó: mlsz.hu/Eddy Risch

Az utánpótlás válogatott Kleinheisler még 19 évesen igazolt át Felcsútról a Videotonhoz, ahol hároméves szerződést kötött, de most tavasszal a kevés játéklehetőség miatt visszatért Felcsútra. 

Nyáron visszahívták a Videotonhoz, ahol akadt egy kis gond. 

Orbán Viktor júliusban még büszkén jegyezte meg, hogy a BL-selejtező első két meccsén a felcsúti nevelés Gyurcsó szerezte a fehérváriak két gólját, ráadásul "van egy Szolnokink, Nagy Zsoltunk, Kleinheislerünk, Sallaink, Zsótérunk, és hamarosan kiemelkedően tehetséges évfolyamok lépnek felnőttkorba. Futószalagon jönnek ki az ígéretes fiatalok".

Csakhogy a Fehérvárra visszatérő Orbán-kedvenc Kleinheislert nem engedik a nagycsapattal edzeni. A klub ezt azzal indkolta, hogy 

"A Vidi felajánlotta a szerződéshosszabbítás lehetőségét a fiatal középpályás számára, aki azonban egyelőre nem fogadta el az ajánlatot, így Kleinheisler a Vidi második csapatával kezdte meg a felkészülést."

A Videoton legendásan rosszul kereskedik a játékosaival, gólkirálya, Nemanja Nikolics például ingyen szerződött a lengyel Legiához, ahol vezeti a lengyel góllövőlistát. Kleinheisler iránt is érdeklődtek Lengyelországból, de a fehérváriak nem engedték el, inkább szerződést hosszabbítottak volna vele, hogy még több pénzt kérhessenek, ha eligazol. 

Kleinheisler viszont nem volt hajnaldó újabb éveket aláírni. Azzal büntetik, hogy száműzték a tartalékcsapathoz, ahol edzhet ugyan, de meccsen nem játszthat. Büszkélkednek a honlapon, hogy őt is behívta Bernd Storck a válogatottba, de sem az első, sem a második csapat keretében nem tüntetik fel a játékost, Felcsútra sem engedték vissza.

A Scholes becenevű játékosról korábbi edzője, Benczés Miklós azt mondta, hogy "több poszton is bevethető, ízig-vérig támadó szellemű játékos. Jó az egy-egy elleni játékban, és remekül indul be labda nélkül az üres területre. Azon játékosok közé tartozik, aki minden pályán töltött percet nagyon élvez."

Kleinheisler nyáron óta mindössze az utánpótlás válogatott néhány meccsén lépett pályára. És talán majd most, a válogatott hosszú idő óta legfontosabb meccsén. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.