Példás büntetés született a 2006-os rendőri vérengzés főhóhérainak perében

bűnügy
2015 október 29., 07:37
comments 317

Hatalmasat húzott a magyar igazságszolgáltatás: a 2006-os rendőri túlkapások ügyben, az akkori rendőrvezetők ellen indított eljárásban lényegében senkire nem sikerült érdemi büntetést kiszabni. Ez az eljárás volt az egyik legnagyobb fideszes kampányper, amiben le akartak számolni az elmúltnyolcév szörnyű démonaival. Hát, így sikerült:

Gergényi Péter volt budapesti főkapitányt és egyik vádlott-társát a legenyhébb szankcióban, megrovásban részesítette a 2006 őszi eseményekkel összefüggésben mulasztással elkövetett katonai bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú, nem jogerős döntésével.

Tizenkét további megvádolt rendőrtiszt, köztük Bene László volt országos főkapitány esetében a bíróság megszüntette az eljárást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.