Novemberben érkezik Romániába az első 300 menedékkérő Olaszországból

migráció
2015 október 29., 09:39
comments 175

Romániának a kvótarendszer alapján összesen hatezer menekültet kell befogadnia, és közülük az első háromszáz ember nemsokára megérkezik, egyenesen Olaszországból. A nagy kérdés az, hogy lesz-e kedvük ott maradni, mert történt már olyan, hogy nem volt.

"Bár Románia kifejezte készségét befogadásukra, előfordulhat, hogy maguk a menekültek utasítják majd el, hogy Romániába jöjjenek" 

- idézi az MTI a román Adevarul mai cikkét. 

A román oktatási minisztérium ötszáz ösztöndíjat ajánlott fel a menekülteknek - százat az orvosi egyetemeken és négyszázat a kőolaj- és gázkitermelő mérnöki szakon -, ami fedezi a hallgatók tandíját és teljes ellátását. A menekültek közül jelentkező ösztöndíjasoknak az első, előkészítő évben a román nyelvet kell elsajátítaniuk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.