Valentino Rossinál is gyorsabban motorozó robotot készít a Yamaha

autó
2015 október 29., 05:01
comments 22

A Yamaha szerdán a Tokyo Motor Show kiállításon mutatta be legújabb robotját, ami önállóan képes vezetni egy módosítás nélküli motort, és tanul is. A cél, hogy a robot idővel annyira gyakorlottá váljon, hogy motorversenyzőkkel azonos szinten tudjon vezetni.

A Yamaha szeretné, ha a Motobot nevű gép 200 km/ó-nál is gyorsabban vezessen, és efelé állítólag egészen jól haladnak, bár azt nem közölték, hogy eddig mekkora volt a maximális sebesség, amit elért a Motobot.

A Yamaha a motorjai biztonságának tesztelésére is használná a robotot, de ehhez az kell, hogy a Motobot embereket megszégyenítő precizitással tanulja meg összehangolni a mozdulatait, és stabilan vezessen.

A Yamaha kiadta ezt az elképesztően aranyos promóvideót is:

A Motobot ebben elrobotosított gyerekhangon intéz kihívást Valentino Rossi olasz motorversenyzőhöz. Az ő beceneve A Doktor, és jelenleg épp egy Yamahával versenyez. Rossi 9 gyorsasági motoros világbajnoki címével a világon valaha élt egyik legeredményesebb motorversenyző.

A Motobot azt mondja a videóban:

„Napról napra jobb leszek, de nem vagyok biztos benne, hogy akár az 5 éves énedet le tudom győzni.”

De a videó végén eltűnik a szerénység:

„Én nem vagyok ember, de kell lennie valaminek, amire csak én vagyok képes. Motobot vagyok. Azért teremtettek, hogy felülmúljalak téged.”

(via Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.