Valentino Rossinál is gyorsabban motorozó robotot készít a Yamaha

A Yamaha szerdán a Tokyo Motor Show kiállításon mutatta be legújabb robotját, ami önállóan képes vezetni egy módosítás nélküli motort, és tanul is. A cél, hogy a robot idővel annyira gyakorlottá váljon, hogy motorversenyzőkkel azonos szinten tudjon vezetni.

A Yamaha szeretné, ha a Motobot nevű gép 200 km/ó-nál is gyorsabban vezessen, és efelé állítólag egészen jól haladnak, bár azt nem közölték, hogy eddig mekkora volt a maximális sebesség, amit elért a Motobot.

A Yamaha a motorjai biztonságának tesztelésére is használná a robotot, de ehhez az kell, hogy a Motobot embereket megszégyenítő precizitással tanulja meg összehangolni a mozdulatait, és stabilan vezessen.

A Yamaha kiadta ezt az elképesztően aranyos promóvideót is:

A Motobot ebben elrobotosított gyerekhangon intéz kihívást Valentino Rossi olasz motorversenyzőhöz. Az ő beceneve A Doktor, és jelenleg épp egy Yamahával versenyez. Rossi 9 gyorsasági motoros világbajnoki címével a világon valaha élt egyik legeredményesebb motorversenyző.

A Motobot azt mondja a videóban:

„Napról napra jobb leszek, de nem vagyok biztos benne, hogy akár az 5 éves énedet le tudom győzni.”

De a videó végén eltűnik a szerénység:

„Én nem vagyok ember, de kell lennie valaminek, amire csak én vagyok képes. Motobot vagyok. Azért teremtettek, hogy felülmúljalak téged.”

(via Mashable)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.