Miniszterelnök úr! Így bosszanthatja fel a világot

Habony Árpád elaludhatott, Finkelstein ritmust tévesztett, a progpagandaminisztériumban meg már mindenki elmehetett hétvégére, mert olyan labdát felejtett el lecsapni a magyar kormány, amit az élet pedig Seuso-tálcán kínált fel elé.

Csütörtökön jelent meg a hír, hogy az Európai Parlament megszavazott egy határozatot arról, hogy a tagállamok ejtsenek minden vádat Edward Snowdennel szemben. Fel is szólítottá a tagállamokat, hogy ismerjék el Snowdent az emberi jogok védelmezőjeként, és védjék meg az üldözéstől.

Ez a határozat viszont nem kötelező erejű a tagállamok számára. Vagyis továbbra is az egyes országokon múlik, ki fog neki menedékjogot adni.

Ugye mindenki sejti már, mire akarunk kilyukadni?

Mi lehetne jobb lehetőség a magyar kormánynak, hogy

  • egyszerre húzzon óriásit egy menekült ügyében
  • mutasson fel egy óriási, szemüveges, barna rövid hajú középső ujjat Amerikának
  • zavarja össze a világ összes technoliberálisát
  • és érje el, hogy a nyugati sajtó megint hetekig róla írjon

mint azzal, ha Magyarország bejelentené, 

mi befogadjuk Snowdent?

És akkor a járulékos hasznokról, mint hogy a kormányzati médiabirodalomnak hetekig lenne elég témája, még nem is beszéltünk.

Néhányan ugyan megjegyeznék, hogy Snowden egy kicsit kellemetlenül közel került Oroszországhoz, dehát ez aligha szólhat a terv ellen, pláne, hogy ott már kiderült, akár kormányzati propagandaműsorban is szerepel, ha úgy hozza az élet.

Ha meg Edward Snowden mégsem akar jönni, Szijjártó Péter akkor is évekig dörgölheti Colleen Bell orra alá, hogy Magyarország menedéket nyújtott volna egy embernek, akit az Egyesült Államokban "az emberi jogok védelmezése miatt üldöznek".

És közben a közönség is viszonylag jól szórakozna.