Mesterséges intelligencia segíthet az online játékfüggőkön

szerencsejáték
2015 október 31., 10:57
comments 91

A londoni City Egyetem kutatói és az online játéktermeket üzemeltető brit BetBuddy nevű cég közösen fejleszt egy programot, ami játékfüggők viselkedésmintáinak elemzésével ismeri fel, hogy pontosan mikor alakul ki egy játékosban veszélyes függőség.

Erről értesíti az online játékcéget, ahol az üzemeltetők eldönthetik, hogy blokkolják a felhasználó hozzáférését vagy csak a neki küldött reklámokat és akciós ajánlatokat tiltják le.

A program a játékfüggőket is engedi játszani egy bizonyos szintig, de hamar felismeri, hogy a felhasználó egy ponton túl már csak a függősége miatt játszana tovább. Ekkor jelez az üzemeltetőnek.

Az online játékpiac egyre nagyobb, és egyre több bevételt termel. A gond csak az vele, hogy míg egy kaszinóban a személyzet bizonyos mértékig felügyeli a játékosokat, és adott esetben finoman kikísérik őket a játékteremből, a neten nincs ilyen személyzet. Ezen segíthet a most fejlesztett program, ami biztonságosabbá tenné az iparágat. (Vocativ)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt