Mesterséges intelligencia segíthet az online játékfüggőkön

szerencsejáték
2015 október 31., 10:57
comments 91

A londoni City Egyetem kutatói és az online játéktermeket üzemeltető brit BetBuddy nevű cég közösen fejleszt egy programot, ami játékfüggők viselkedésmintáinak elemzésével ismeri fel, hogy pontosan mikor alakul ki egy játékosban veszélyes függőség.

Erről értesíti az online játékcéget, ahol az üzemeltetők eldönthetik, hogy blokkolják a felhasználó hozzáférését vagy csak a neki küldött reklámokat és akciós ajánlatokat tiltják le.

A program a játékfüggőket is engedi játszani egy bizonyos szintig, de hamar felismeri, hogy a felhasználó egy ponton túl már csak a függősége miatt játszana tovább. Ekkor jelez az üzemeltetőnek.

Az online játékpiac egyre nagyobb, és egyre több bevételt termel. A gond csak az vele, hogy míg egy kaszinóban a személyzet bizonyos mértékig felügyeli a játékosokat, és adott esetben finoman kikísérik őket a játékteremből, a neten nincs ilyen személyzet. Ezen segíthet a most fejlesztett program, ami biztonságosabbá tenné az iparágat. (Vocativ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.