Kilőtték az elszökött pécsi farkast

ÁLLAT
2015 november 01., 17:05
comments 544

Bár korábban arról szóltak a hírek, hogy nem keresik tovább a pécsi állatkertből szombaton meglépő farkast, az állat balszerencséjére véletlenül mégis emberekbe akadt.

A bama.hu beszámolója szerint a Tubesnél szúrták ki járókelők az állatot, akik értesítették a hatóságokat. Az állatkert kiérkező munkatársai azt tapasztalták, hogy a farkas fenyegetően lépett fel, a közelgő sötétedés miatt ezért az állatkert igazgatója, Szatyor Miklós éleslőszerrel lőtte ki az állatot. 

photo_camera A kép csak illusztráció (Wikipedia)

Mint elmondta újságíróknak, nagyon sajnálja az esetet, de mivel az állat 60-70 méterre volt tőlük, altatólövedékkel nem lehetett rálőni az állatra, ahhoz túl messze volt, és féltek, hogy egy elhibázott kísérlet hatására az állat elmenekülne. 

Az állatkertből szombat délelőtt szökött meg az állat. Szatyor Miklós szerint a tegnap érkezett farkast az új kifutón megcsípte a villanypásztor, feldühödött, és nemes egyszerűséggel kimászott, mint egy macska. Ez egy két és fél méter magas drótkerítés, melynek a teteje 45 fokos szögben befelé hajlik. Ezen átmászott és kisétált.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.