Luxusszállodát robbantott az al-Shabaab Mogadishuban

külföld
2015 november 01., 06:33
comments 59

Legalább nyolcan meghaltak, mikor öngyilkos merénylő támadt egy hotelre Szomália fővárosában, Mogadishuban. A fegyveres támadó egy robbanószerrel megrakott autóval hajtott a Sahafi hotelba, amelyet korábban parlamenti képviselők is gyakran látogattak. A robbanás után fegyveresek rohamozták meg az épületet.

A merényletet az al-Shabaab nevű dzsihadista milícia vállalta magára. A robbantás az után történt, hogy pár napja heves harcok törtek ki a dzsihádisták és az Afrikai Unió katonái között az etióp határhoz közeli Bakool régióban.

Mióta az Afrikai Unió csapatai segítenek a kormányerőknek az Al-Kaidához kapcsolódó al-Shabab elleni harcokban, azóta a biztonsági helyzet valamennyivel javult az országban, de a főváros ellen még rendszeresen hajtanak végre támadásokat.

A dzsihadisták időnként a szomszédos országokba is áttörnek, idén áprilisban 150 embert végeztek ki egy kenyai egyetemen. (via BBC)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.