Ez lehet a házhozszállítás jövője

TECH
2015 november 02., 13:41
comments 153

Egy Starship nevű robottal állt elő a Skype két alapítója, Ahti Heinla és Janus Friis, akik szerint az elmés kis szerkezet alapjaiban fogja megújítani és olcsóbbá tenni a házhozszállítás műfaját.

A postások, pizzafutárok és csomagküldő szolgálatok kiváltása jelenleg a világ mérnökeinek Szent Grálja - aki megtalálja a technikailag megfelelő, anyagilag előnyös és a különböző helyi szabályozásoknak is megfelelő megoldást, az egészen biztosan hatalmasat fog kaszálni. Vannak cégek - például az Amazon - amelyek drónokkal próbálkoznak, a Starship viszont a földön gurul.

A tervek szerint kilenc kilós súlyig terhelhető Starfisht nem hosszútávú, hanem csak lokális kiszállításokra használnák, az utolsó néhány, nagy járművekkel nehézkesebben bejárható kilométerre.

A Starship végsebessége 6,5 kilométer óránként, így nem is az úttesten, hanem a járdán közlekedne, minden kutya legnagyobb örömére.

(Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.