Japánban hamarosan debütál a világ első robotszínésznője

2015 november 2., hétfő 18:34
126

Geminoid F egy női arccal felszerelt, hangot kiadni képes android. Mellette pedig hamarosan bemutatkozik a filmvásznon, a Sayonara című film főszereplője lesz. 

A film egy posztapokaliptikus helyzetben játszódik, egy hatalmas nukleáris baleset után. F partnere egy ember lesz, és egyelőre azért meglehetősen kezdetleges androidról van szó. Nem hogy mesterséges intelligenciáról nincs még szó, de a robot még járni se nagyon tud rendesen magától, ezért a forgatás alatt hordozni kellett. 

Ennek ellenére a film rendezője, Koji Fukada színésznőként tekintett a robotra, hiszen ugyanúgy kellett instruálni, mint a színészeket. Ráadásul sok szempontból könnyebb is volt vele, mivel sosem lett éhes és sosem lett elege az aznapi forgatásokból. 

Geminoid F felbukkanása még így is nagy szó, hiszen az eddigi robotokat filmekben vagy beöltözött emberek alakították vagy pedig vizuális trükkökkel hívták őket életre. 

A robotot Japán egyik legismertebb robottervezője, az oszakai egyetemen tanító Hiroshi Ishiguro alkotta meg. Ez a modell képes mosolyogni, borzolni a szempilláit és mozgatni a száját. Képes hangokat is kiadni. Ezeket a mozgásait távolról lehet irányítani egy számítógép segítségével. 

A filmet november 21-én mutatják be Japánban, azt még nem tudni, máshova eljut-e. (Daily Mail)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt