Két nappal Erdogan győzelme után megkezdődtek a letartóztatások Törökországban

külföld
2015 november 03., 10:59
comments 204

Törökországban 35 rendőrtisztet és hivatalnokot tartóztattak le, akiket azzal gyanúsítanak, hogy kapcsolatban állhatnak Erdoğan elnök Egyesült Államokban élő ellenfelével, Fethullah Gülennel.

A letartóztatások két nappal azután történtek, hogy Erdoğan pártja, az AKP fölényesen megnyerte az előrehozott választásokat.

Gulen és Erdogan, AFP
photo_camera Gulen és Erdogan, AFP

A török biztonsági erők a múlt héten is megszálltak egy tévét, amelyről azt feltételezték, hogy kapcsolatban áll Gülennel, aki több médiumot is működtet Törökországban. A Bugün TV-ben rendszeresen kaptak megszólalási lehetőséget ellenzéki politikusok, köztök a kurd pár, a HDP vezetője, Selahattin Demirtaş is.

A konfliktus elnök és Gülen között 2013-ban tört ki, amikor az ügyészség több AKP párttagot is megvádolt korrupcióval, a botrány elérte Erdoğan belső köreit is, több miniszternek is le kellett mondania. (via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.