Tömegével vitték el a gyerekek elől a kaját a menzások

Két menzást is őrizetbe vettek a XV. kerületi Károly Róbert általános iskolában, mert lopták az iskolás gyerekek kajáját, írja a Figyelő.

A sztori egészen mesebeli:

"Pintér Gábor alpolgármester a [szülői] panaszok hallatán nem várt tovább: találkozott az iskola igazgatójával, és megnézték a térfigyelő kamerák felvételeit. 'Megdöbbenve láttam, hogy a konyhai személyzet zsákokban, rekeszekben viszi ki az élelmet'"

A két konyhást a rendőrök vitték el végül.

A lap a jelenségről azt írja, mindennapos lehet Magyarországon, mindenkit ugyanis nem lehet ellenőrizni, ráadásul a konyhások az önkormányzat dolgozói, ezért ritkán szoktak lebukni.

Az mindenesetre már rendszeres, hogy a menzán dolgozók befizetnek ebédre. Korábban ugyanis az volt a szokás, hogy a gyerekeknek szánt konyhai kosztból csipegettek, de most már tudják, hogy azonnali lebukással jár, ha valaki a konyhán dolgozik, ebédelni pedig "hivatalosan" nem szokott. (Figyelő/Kisalföld)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.