50 kilós kutyához láncolták, nyújtófával összeverték, és a kádban fojtogatták, mindezt egy kórházi veszekedés miatt

bűnügy
2015 november 04., 08:01
comments 139

Öt ember ellen emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség egy brutális bűncselekmény miatt.

A vádirat szerint az egész egy kórházi szóváltással kezdődött, ami miatt bosszút álltak: a sértett az I. rendű vádlottal a vádlott kiskorú gyerekének a balesete után szólalkozott össze a kórházban. Az I. rendű vádlott és a hozzátartozói elhatározták, hogy még aznap megverik.

Május 1-én este 9 óra körül elcsalták egy újszegedi lakásba, majd ott mind az öt vádlott bármilyen figyelmeztetés nélkül ököllel és nyújtófával kezdte ütni, és rúgdosták, ahol érték.

Közben az egyikük egy kb. 50 kilós, láncon tartott kutyát is hozott.

A sértettet meztelenre vetkőztették, elvették a mobilját és a pénzét, majd a kutyát a láncnál fogva a sértett bokájához kötötték, és a sértettet a fürdőszobába vonszolva arra kényszerítették, hogy feküdjön be a fürdőkádba.

Itt mindannyian verték tovább, és a félig teli fürdőkád vizébe nyomták a fejét.

Kb. 2 órán át tartották fogva a fürdőszobában, miközben a lánccal a kutyához volt kötve.

A sértett úgy szabadult ki, hogy a vádlottak figyelmetlenségét kihasználva lefejtette a lábáról a láncot, a ruhái egy részét felvette, a cuccait otthagyta, és elmenekült egy
közeli ismerősének a házához, ahonnan hívták a mentőket.

A sértett sérülései:

  • orrcsonttörés
  • arccsonttörést
  • az arcon és a testen többszörös zúzódásos
  • vérbeszűrődéses sérülések
  • teljesen mozgáskorlátozottá vált időlegesen

A sértett sérüléseinek gyógytartama 8 napon túli, minimum 6 hét. A vádlottak a sértettet fokozott testi és lelki gyötrelemnek tették ki, ezért a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésével, súlyos testi sértéssel és kifosztással vádolják őket. (MKLU)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.