Húsz százalékot ugrott ma a Bitcoin, mert előkerült egy kínai-orosz piramisjátékban

2015 november 4., szerda 22:37
89

Egy éves csúcsra ért Bitcoin nevű kriptodeviza dollárban kifejezett értéke, miután ma húsz százalékkal 425 dollárig emelkedett az árfolyama:A korábban főleg bűnszervezetek és spekulánsok által kedvelt deviza mögött technológiát a héten lelkesen magasztalta az Economist, ráadásul a nehezen leellenőrizhető hírek szerint nagyon rákaptak a kínaiak, akiknek a hatóságok szinte lehetetlenné teszik, hogy pénzt vigyenek ki az országból.

A Financial Times szerint a mai emelkedésben közrejátszik, hogy Kínában most nagyon beindult egy orosz csaló által szervezett, MMM nevű piramisjáték, ahol Bitcoinban lehet beszállni. Az annyira megemelte a keresletet, hogy hatalmasat lendült az árfolyam.

Az MMM-et egy elítélt orosz exképviselő, Szergej Mavrodi indította, és Oroszországon kívül Indiában is ment már egy kört. A kínai verzió már egy éve fut, de csak most kezdett igazán beindulni, a Youtubon is sok kínai beszél arról, hogy mennyire szuper dolog a havi 30 százalékos hozamokat ígérő MMM-mel meggazdagodni.

(Financial Times, Qz)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt