Itt a videó a Váci úton összetört Ferrari karamboljáról

2015 november 4., szerda 15:59
311

A világsajtót is bejárta a hír, hogy a hétvégén összetörtek egy Ferrarit a budapesti Váci úton. Nem is akármilyet, ebből a típusból 499 készült csak a világon, ára 400 millió forint körül van. 

Szerencsére előkerült egy videó is a nem mindennapi látványról:

A videót egy, a Ferrari mögött haladó autós készítette, és látszik, ahogy a Ferrari vezetője elveszti uralmát a kocsi felett, majd némi kacsázás után belerongyol a jobb oldalon parkoló autókba.

A 444 vezetési tréningben jártasabb újságírói szerint a sofőr egyszerűen nem szokott hozzá a bődületes lóerőkhöz, és elvesztette az uralmát a jármű fölött. A hátsókerékmeghajtásnál ilyen nagy teljesítménnyel ugyanis jó vigyázni, könnyen túlkormányozott lehet a kocsi, a videón is ez látszik: az orra arra megy, amerre akar, valószínűleg túl nagy gázfröcccsel kívánt a sofőr előzni, a kormányzott első kerekek pedig nem tudták az úton tartani a kocsit.

Nyilván nem könnyű összeszedni ennyi pénzt egy ilyen autóra, de talán ugyanilyen nehéz megtanulni vezetni is egy ilyen 936 lóerős dögöt.

Aki játszott már komolyabb autós szimulátorral, az is találkozhatott ezzel a jelenséggel, én például a Porschéval bénáztam sokat a Need For Speed 1-ben (!).

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt