Itt a videó a Váci úton összetört Ferrari karamboljáról

Tbg
autó
2015 november 04., 15:59
comments 311

A világsajtót is bejárta a hír, hogy a hétvégén összetörtek egy Ferrarit a budapesti Váci úton. Nem is akármilyet, ebből a típusból 499 készült csak a világon, ára 400 millió forint körül van.

Szerencsére előkerült egy videó is a nem mindennapi látványról:

A videót egy, a Ferrari mögött haladó autós készítette, és látszik, ahogy a Ferrari vezetője elveszti uralmát a kocsi felett, majd némi kacsázás után belerongyol a jobb oldalon parkoló autókba.

A 444 vezetési tréningben jártasabb újságírói szerint a sofőr egyszerűen nem szokott hozzá a bődületes lóerőkhöz, és elvesztette az uralmát a jármű fölött.

photo_camera

A hátsókerékmeghajtásnál ilyen nagy teljesítménnyel ugyanis jó vigyázni, könnyen túlkormányozott lehet a kocsi, a videón is ez látszik: az orra arra megy, amerre akar, valószínűleg túl nagy gázfröcccsel kívánt a sofőr előzni, a kormányzott első kerekek pedig nem tudták az úton tartani a kocsit.

Nyilván nem könnyű összeszedni ennyi pénzt egy ilyen autóra, de talán ugyanilyen nehéz megtanulni vezetni is egy ilyen 936 lóerős dögöt.

Aki játszott már komolyabb autós szimulátorral, az is találkozhatott ezzel a jelenséggel, én például a Porschéval bénáztam sokat a Need For Speed 1-ben (!).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.