L. Simon szerint "kulturális értelemben nem leszünk képesek integrálni a migránsokat", és kész

migráció
2015 november 04., 15:24
comments 265

A legújabbkori népvándorlás kulturális hatásai címmel rendeztek beszélgetést (bocsánat, szimpóziumot) L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár és két akadémiai ember, Maróth Miklós és Marácz László részvételével.

L. Simon az MTI beszámolója szerint elmondta, hogy "kulturális értelemben nem leszünk képesek integrálni a migránsokat", továbbá " valós veszélyként kell számolni a párhuzamos társadalmak kialakulásának lehetőségével, amely súlyos konfliktusokhoz, akár polgárháborús helyzethez is vezethet", és egyébként is, "Európa nyelvi, szellemi és kulturális sokszólamúsága valódi érték, azonban az iszlám az európai civilizáció alapjainak, így például a kontinens szabadsághoz, demokráciához vagy a női egyenjogúsághoz való sajátságos viszonyának tagadásával kizárja, hogy ennek része lehessen".

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.