Lázár: a kvótarendszer ingyen nyugdíjjal csalogatja a menekülteket

POLITIKA
2015 november 05., 14:01
comments 117

Lázár János csütörtök délutáni szokásos kormányinformációs tájékoztatóján a fő téma természetesen ezúttal is a menekültválság volt, miután a heti kormányülésen is főleg erről zajlott a leghosszabb diskurzus. A Miniszterelnökséget vezető miniszter két dologról beszélt a krízissel összefüggésben, de sok újdonságot nem mondott.

photo_camera Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

 1. A határzár nagyon jó

Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy ennek köszönhetően idén 400 ezer menekült és bevándorló lépett be Magyarországra, kerítés nélkül ez a szám 600 ezer lett volna. Már az osztrákok is szögesdrót felhúzását tervezik határain, ami miatt a magyar kabinetben senki nem érez elégtételt, de mégis azt mutatja, hogy az Orbán-kormánynak volt igaza. Nem felejtette el megemlíteni, hogy a szlovén kormány is határzár felállításán gondolkodik.

2. A kvótarendszer nagyon rossz 

A miniszter szerint a betelepítés nem jó megoldás az országnak, és végtelenül hamis az az érvelés, hogy ezáltal kezelhető a magyar (és az európai) demográfiai válság. A magyar kormány inkább arra törekszik, hogy a magyarok minél nagyobb számban tudjanak gyereket vállalni, és kész. A kvóta "meghívólevelet jelent ellátásra, nyugdíjra", tehát egy rossz üzenetet hordoz az unió részéről. Lázár külön kérte, hogy aki egyetért a kormány céljaival, aláírásával is támogassa a kormány kvótaellenes fellépését

(hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.