Egyszerre kapták el Szerbia két legnagyobb drogbáróját

külföld
2015 november 06., 17:04

A szerb belügyminiszter rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy letartóztatták Szerbia két legnagyobb hatalmú drogbáróját, elvágtak egy fegyvercsempészláncot, amely Szerbia és Franciaország területén működött és elfogták egy macedóniai terrortámadás gyanúsítottját is. Nebojsa Stefanovic a szervezett bűnözés elleni harc szempontjából a szerb rendőrség egyik legsikeresebb napjának nevezte a péntekit.

A belügyi tárca közleménye szerint több kábítószer-csempészettel gyanúsított személyt fogott el a szerb rendőrség, többek között a Balkán egyik legjelentősebb drogbáróját, és az egyik legismertebb szerb kábítószercsempészt is.

A belügyminisztérium munkatársai több hónapos nyomozás eredményeként 13 kilogramm heroint foglaltak le, valamint felfedték egy kábítószercsempész-hálózat tagjainak a kilétét, akik évek óta szállítottak drogot Törökországból Szerbiába és Nyugat-Európába. 

Egy másik akció keretében a Szerbiát Koszovóval összekötő brnjaki átkelőnél az Interpol elfogatóparancsa alapján őrizetbe vettek egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy január és május között részt vett a Macedóniában történt terrortámadásokban, amelyekben több mint húszan vesztették életüket. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.