Orbán mellett tüntettek francia szélsőjobboldaliak

A magyar „migrációellenes” politika mellett demonstráltak szombaton Párizsban, a magyar nagykövetség épülete előtt.

A Támogasd Orbánt! címmel meghirdetett szimpátiatüntetést a szélsőjobboldali Nemzeti Fronttal szövetségben álló, 2011-ben alakult SIEL (Souveraineté, Indépendence et Libertés, azaz Szuverenitás, Függetlenség és Szabadságok) nevű szuverenista kis párt szervezte „a migrációs káosz ellen és a nemzetek függetlensége” érdekében. A párt vezetője Marine Le Pen volt tanácsadója, az algériai származású, Farnaciaországban született Karin Ouchikh. A Twitterre több fotó is kikerült #JeSuisOrban tag alatt.

A rendezvényt, amin kb. 250 francia vett részt, nagy erőkkel biztosította a rendőrség. A magyar és francia zászlókkal díszített színpadon a SIEL párt vezetői és meghívottjai tartottak beszédeket arról, hogy az Európai Unió nyomásával szemben Európában egyedül Orbán Viktor magyar miniszterelnök hozott hatékony és bátor intézkedéseket a hazáját is fenyegető migránsáradattal szemben– írja az MTI. 

A SIEL szeptember 24-én a párizsi német követség előtt tartott békés rendezvényt, ahol Angela Merkel német kancellár migrációs politikája ellen tüntetett több száz ember.