Orbán mellett tüntettek francia szélsőjobboldaliak

külföld
2015 november 07., 18:47
comments 280

A magyar „migrációellenes” politika mellett demonstráltak szombaton Párizsban, a magyar nagykövetség épülete előtt.

A Támogasd Orbánt! címmel meghirdetett szimpátiatüntetést a szélsőjobboldali Nemzeti Fronttal szövetségben álló, 2011-ben alakult SIEL (Souveraineté, Indépendence et Libertés, azaz Szuverenitás, Függetlenség és Szabadságok) nevű szuverenista kis párt szervezte „a migrációs káosz ellen és a nemzetek függetlensége” érdekében. A párt vezetője Marine Le Pen volt tanácsadója, az algériai származású, Farnaciaországban született Karin Ouchikh. A Twitterre több fotó is kikerült #JeSuisOrban tag alatt.

A rendezvényt, amin kb. 250 francia vett részt, nagy erőkkel biztosította a rendőrség. A magyar és francia zászlókkal díszített színpadon a SIEL párt vezetői és meghívottjai tartottak beszédeket arról, hogy az Európai Unió nyomásával szemben Európában egyedül Orbán Viktor magyar miniszterelnök hozott hatékony és bátor intézkedéseket a hazáját is fenyegető migránsáradattal szemben– írja az MTI. 

A SIEL szeptember 24-én a párizsi német követség előtt tartott békés rendezvényt, ahol Angela Merkel német kancellár migrációs politikája ellen tüntetett több száz ember.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.