24 óra alatt 11 ezer oroszt menekítettek ki Egyiptomból

Az orosz hatóságok tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában 11 ezer orosz állampolgárt mentettek ki Egyiptomból. Állami beavatkozásra azért volt szükség, mert pénteken felfüggesztették a kereskedelmi légiforgalmat Oroszország és Egyiptom között azután, hogy a múlt hétvégén egy orosz utasszállító felrobbant a Sínai-félsziget felett.

Bár az orosz kormány kapásból tagadta, hogy a gép terrortámadás áldozatául esett, pénteken ez már szinte bizonyossá vált - a gép a levegőben robbant darabjaira, és semmi nem utal rá, hogy ezt mechanikai hiba okozta volna.

Oroszország mellett a birt kormány is saját gépeket küldött a Sarm-es-Sejkben nyaraló britekért, 3500 embert mentettek ki. Nagy-Britannia amúgy már szerdán felfüggesztette az Egyiptomba tartó járatokat.

Az orosz Metrojet légitársaság 9268-as, Sarm-es-Sejkből Szentpétervárra tartó járata október 31-én robbant fel a fedélzetén 224 emberrel. Valamennyien életüket vesztették. Az áldozatok emlékére vasárnap Szentpéterváron nyilvános megemlékezést tartottak. (Via BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.