Az RTL Klub hírigazgatójának még megvannak a Gerkens által írt emailek

Kotroczó Róbert a hvg.hu-nak cáfolta azt, amiről az egykori RTL-vezér, azóta a Vajna-féle Tv2-be átigazoló Dirk Gerkens mondott el hétfői interjúiban.

A nap folyamán a Világgazdaság és az Index is közölt interjút Gerkensszel, aki tett pár olyan kijelentést, melyek némileg nehezen hozhatóak összhangba korábbi nyilatkozataival. Gerkens most többek között azt állította, hogy semmi köze nem volt az RTL Híradó hangvételének megváltozásához, a reklámadó ötlete után kormányellenessé váló híradóért Gerkens szerint a hírigazgató, Kotroczó Róbert felelt, aki személyesen egyeztetett a nemzetközi cégcsoport alelnökével, Andreas Rudassal. 

Kotroczó szerint viszont Gerkensnek igenis volt köze a Híradó tartalmához és részt vett a hírműsor stratégiájának kialakításában is. 

"Gerkens a vezérigazgatója volt a cégnek, nem a portása"

- mondta erről Kotroczó.

"Nem akartam a Dirk-féle show-ban részt venni, de mivel név szerint megemlített engem egy interjúban, reagálok, és szeretném jelezni neki, hogy az összes olyan, Gerkenstől kapott e-mailt megőriztem, amelyben a hírszigazgatónak témát javasolt, illetve kormánypárti, vagy ellenzéki politikusok ügyeit ajánlotta figyelmembe. Ha kell, szívesen át is küldöm neki a leveleket emlékeztetőül".

- mondta el még el a lapnak a tévé hírigazgatója.