Az RTL Klub hírigazgatójának még megvannak a Gerkens által írt emailek

POLITIKA
2015 november 09., 17:52
comments 180

Kotroczó Róbert a hvg.hu-nak cáfolta azt, amiről az egykori RTL-vezér, azóta a Vajna-féle Tv2-be átigazoló Dirk Gerkens mondott el hétfői interjúiban.

A nap folyamán a Világgazdaság és az Index is közölt interjút Gerkensszel, aki tett pár olyan kijelentést, melyek némileg nehezen hozhatóak összhangba korábbi nyilatkozataival. Gerkens most többek között azt állította, hogy semmi köze nem volt az RTL Híradó hangvételének megváltozásához, a reklámadó ötlete után kormányellenessé váló híradóért Gerkens szerint a hírigazgató, Kotroczó Róbert felelt, aki személyesen egyeztetett a nemzetközi cégcsoport alelnökével, Andreas Rudassal. 

Kotroczó szerint viszont Gerkensnek igenis volt köze a Híradó tartalmához és részt vett a hírműsor stratégiájának kialakításában is. 

"Gerkens a vezérigazgatója volt a cégnek, nem a portása"

- mondta erről Kotroczó.

"Nem akartam a Dirk-féle show-ban részt venni, de mivel név szerint megemlített engem egy interjúban, reagálok, és szeretném jelezni neki, hogy az összes olyan, Gerkenstől kapott e-mailt megőriztem, amelyben a hírszigazgatónak témát javasolt, illetve kormánypárti, vagy ellenzéki politikusok ügyeit ajánlotta figyelmembe. Ha kell, szívesen át is küldöm neki a leveleket emlékeztetőül".

- mondta el még el a lapnak a tévé hírigazgatója. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.