Még üzembe se állt, de egy kicsit máris sikerült összetörni egy új CAF-villamost az 1-es vonalán

Olvasónk küldte be a képeket a CAF-villamosról, aminek elejét sikerült egy kicsit megtörni hétfő délután, az 1-es villamos útvonalán, a Hengermalom útnál. 

A Spanyolországból vásárolt villamosok közül a rövidebb járműveteket szeptemberben vetették be a 3-as villamos vonalán, a hosszú, 57 méteres villamosok pedig majd 1-es villamosként fognak közlekedni, a tervek szerint tavasztól. Tesztelésük viszont már most is zajlik, így történhetett meg, hogy az egyik példányt sikerült is eléggé meghúzni. 

Legutóbb egy trolibemutatón történt hasonló baleset. A BKK-tól levélben kérdeztük meg, hogy pontosan mi történt, amint többet tudunk, beszámolunk róla. 

Update: villámgyorsan megjött a BKK válasza, e szerint hétfőn "16:23-kor egy próbafutást végző CAF villamos egyelőre tisztázatlan okok miatt nekihaladt egy menetrend szerint közlekedő TATRA villamosnak. A baleset az 1-es villamos vonalán, a Hengermalom útnál történt. Személyi sérülés nem történt, a baleset okait és körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják."