Van egy szélsőjobboldali amerikai tiszteletes, aki szerint inkább fulladjanak meg a gyerekek, mint hogy Harry Pottert olvassanak

külföld
2015 november 09., 19:35
comments 258

Mint vallási vezető, Kevin Swanson szerencsére súlytalan szereplő az Egyesült Államokban, ugyanakkor mégis országos hírnévre tudott szert tenni. 

Elsősorban azért, mert kirohanásaiban olyan célpontokat tud általában kiválasztani, amiket még szélsőjobboldali teoretikusok is ritkán fedeznek fel. Swanson most egy konferencián a Harry Potter-sorozatnak ment neki. 

Beszéde az ilyenkor szokásos panelekre volt felhúzva: rengeteg az abortusz az országban, több milliárd meg nem született gyermekről beszélt a hatvanas évek óta létező technológiai fejlesztések miatt. Amerika a bűnbe jutott és bűnbánatot kéne tanúsítania. Majd jöttek a dolgok, amiért bűnbánatra van szükség. A fő probléma pedig természetesen a homoszexuálisokkal van. 

Így sorolta fel a Harry Potter-sorozatot és az Így neveld a sárkányodat című rajzfilmet. 

Mindkét mesével az a baj, hogy van benne egy szereplő, aki a fiatal főhős mentora és homoszexuális. A Harry Potter esetében ez a szereplő az öreg varázsaló, Dumbledore, ami ugyan a regénysorozatbólből egyáltalán nem derül ki, de később valóban beszélt erről az író, J.K. Rowling. Önmagában egy ilyen kirohanás még nem lett volna annyira váratlan, de ami ezután következett, az még Swansontól is meglepő volt. Arról beszélt, hogy több tízmillió szülő számára még az is jobb lenne, ha gyerekük megfulladna, mint ha olvasnák a Harry Pottert. 

Swansonnak nem ez volt az első országos felhajtást kiváltó ügye. Korábban hevesen támadta már a Dinsey Jégvarázs című rajzfilmjét, mivel az ördögi homoszexuális propaganda szerinte. (Independent, Huffington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.